چگونه گل گندمی را تکثیر کنیم؟

چگونه گل گندمی را تکثیر کنیم؟

گیاهان آپارتمانی نقش مهمی در دکوراسیون داخلی منازل و زیباسازی محیط اطراف دارند. گل گندمی گیاهی دوست‌داشتنی است که به تصفیه هوا نیز کمک می‌کند. تکثیر گل گندمی آسان است و همه گیاه دوستان تازه‌کار از پس آن برمی‌آیند. نام علمی گل گندمی Chlorophytum comosum است و در زبان انگلیسی با نام گیاه عنکبوتی (Spider plant) شناخته می‌شود. زمانی که یاد بگیریم که چگونه گل گندمی را تکثیر کنیم، بعد از مدتی تعداد زیادی گلدان گل گندمی جدید خواهیم داشت. در این مقاله درباره بهترین زمان تکثیر گل گندمی و روش‌های تکثیر گل گندمی صحبت کردیم.

بهترین زمان تکثیر گل گندمی

بهترین زمان تکثیر گل گندمی

امکان تکثیر گل گندمی در تمام طول سال وجود دارد، اما بهترین زمان تکثیر گل گندمی فصل‌های بهار و تابستان است. زمان رشد گل گندمی در بهار و تابستان است و در این دو فصل بیشترین انرژی را دارد. پس اگر می‌خواهید دست‌به‌کار شوید و گیاهچه‌های گل گندمی را تکثیر کنید، بهار و تابستان زمان خوبی برای زیاد کردن گلدان‌های گل گندمی است.

گل گندمی بالغ در شرایط بهینه و نور کافی گیاهچه‌های زیادی در اطراف خود تولید می‌کند. اگر متوجه گیاهچه‌های متعدد در اطراف گل گندمی شدید، کمی دست نگه دارید تا گیاهچه‌ها رشد کنند. پس از مدتی ریشه‌های هوایی در این گیاهچه‌ها رشد کرده و آماده تکثیر می‌شوند. گیاهچه‌های گل گندمی آماده تکثیر را با یکی از روش‌های تکثیر گیاه گل گندمی تکثیر کنید. هر روشی را انتخاب می‌کنید، نور کافی خورشید را بدهید. نور برای این گیاه آپارتمانی آویزی بسیار حیاتی است. برای اینکه گل گندمی را با گل گندم اشتباه نگیرید، مقاله گل گندم چیست را بخوانید.

روش‌های  تکثیر گیاه گل گندمی

۳ راه برای تکثیر گل گندمی و تولید گیاهان جدید وجود دارد:

  • ۱ ـ تکثیر گیاهچه گل گندمی در آب
  • ۲ ـ تکثیر گیاهچه گل گندمی در خاک
  • ۳ ـ تکثیر گیاهچه گل گندمی متصل به گل گندمی مادر

تکثیر گل گندمی در آب

ریشه‌ها در تکثیر گل گندمی در آب به‌خوبی رشد می‌کنند و آماده انتقال به خاک هستند. مراحل زیر را برای تکثیر گل گندمی در آب انجام دهید:

  • گیاهچه گل گندمی را به‌آرامی از گیاه مادر جدا کنید. گیاهچه را از ساقه آویزان گل گندمی برش بزنید.
  • گیاهچه گل گندمی را در ظرف شیشه‌ای کوچک با کمی آب قرار دهید. آب باید روی ریشه را بپوشاند.
  • ظرف حاوی گل گندمی را در نور زیاد و غیرمستقیم خورشید نگهداری کنید.
  • آب را هر چند روز یکبار تعویض کنید.
  • زمانی که ریشه‌ها ۳ تا ۵ سانتی‌متر شدند، گیاهچه را به گلدانی کوچک با خاکی با زهکشی بالا منتقل کنید.
  • شرایط نگهداری گل گندمی مانند مقدار آب موردنیاز و نور را در مورد این گلدان جدید اعمال کنید.

همانطور که می‌بینید تکثیر گل گندمی در آب یکی از آسان‌ترین روش‌های تکثیر این گیاه زینتی است. اگر تابه‌حال تکثیر گیاهی را انجام نداده‌اید، نگران نباشید. تکثیر گل گندمی به این شیوه تجربه موفقی خواهد بود. همچنین شما می‌توانید تجربه لذت‌بخش کاشتن و جوانه زدن را با درست کردن جوانه گندم نیز تجربه کنید. مقاله جوانه گندم چطور درست کنیم، تمام مراحل این کار را به شما آموزش داده است.

تکثیر گل گندمی در خاک

تکثیر گل گندمی در خاک

ساده‌ترین راه برای تکثیر گیاهچه گل گندمی این است که بچه‌ها را از ساقه جدا کرده و مستقیماً در خاک گلدان بکارید. در این روش نسبت به تکثیر گل گندمی در آب زمان بیشتری برای رشد ریشه‌ها در خاک و استقرار کامل گیاه لازم است. گیاه تازه کاشته‌شده تمام انرژی خود را صرف ریشه‌زنی می‌کند، پس انتظار رشد زیاد آن را در شروع تکثیر نداشته باشید. فقط خاک گیاه تازه کاشته شده را تا زمان مشاهده برگ‌های جدید همیشه مرطوب نگه دارید. بعد از اینکه نشانه‌های رشد گیاه را مشاهده کردید، گل گندمی را مطابق معمول آبیاری کنید.

تکثیر گل گندمی با گل گندمی مادر

در این روش گل گندمی تازه کاشته شده همزمان از گیاه مادر و خاک تغذیه می‌کند. مراحل تکثیر گل گندمی با گل گندمی مادر به‌صورت زیر است:

  • گیاهچه‌های گل گندمی را از ساقه‌های متصل به گیاه مادر جدا نکنید.
  • صبر کنید تا ساقه‌ها به حدی رشد کنند که گیاهچه‌ها امکان لمس خاک را داشته باشند.
  • گیاهچه‌ها را بدون جداکردن از گیاه اصلی در یک گلدان کوچک پر از خاک مرطوب قرار دهید.
  • ریشه‌های گیاه را با خاک مرطوب کاملاً بپوشانید.
  • صبر کنید تا گیاهچه گل گندمی علائمی از رشد نشان دهد.
  • در نهایت گل گندمی تازه کاشته شده را از گل گندمی مادر جدا کنید.

تکثیر گل گندمی به این روش شبیه رشد کردن گیاه در محیط طبیعی خود است. در این روش گیاه حداقل تنش‌ها و استرس‌های محیطی مکان جدید را تحمل می‌کند.

نگهداری گل گندمی در منزل

نگهداری گل گندمی در منزل

شرایط نگهداری گل گندمی در منزل آسان است. شرایط زیر را برای گل گندمی مهیا کنید تا پس مدتی گیاهچه‌های زیادی در اطراف گیاه خودنمایی کنند:

  • نیاز نوری: گل گندمی به نور زیاد و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد.
  • نیاز آبی: نیاز آبی گل گندمی زیاد است، اما باید بین آبیاری خاک گلدان خشک باشد.
  • نوع خاک: ترکیب خاک باغچه، ماسه و خاک‌برگ برای گل گندمی مناسب است.
  • دما مناسب: بهترین دما ۱۸ تا ۲۴ درجه است.

در صورت مشاهده برگ‌های زرد و قهوه‌ای آن را از گیاه جدا کنید. همچنین چند بار در هفته گیاه را آبپاشی کنید تا از سوختن نوک برگ‌های سوزنی گیاه جلوگیری شود. خواندن مقاله چرا گندم زرد می‌شود، دید بهتری درباره عوامل تأثیرگذار بر زردشدن گیاه به شما می‌دهد.

کلام آخر

گیاه آویزی گل گندم زیبا است و نگهداری آن در منزل هوا را تصفیه می‌کند. تکثیر گل گندمی آسان است و شما با انجام چند کار ساده گلدان‌های گل گندمی بیشتری در خانه خواهید داشت. تکثیر گیاه گل گندمی در آب، تکثیر گیاه گل گندمی در خاک و تکثیر گیاه گل گندمی با گیاه مادر روش‌های تکثیر این گیاه هستند. بعد از تکثیر گل گندمی شرایط نگهداری گیاه را فراهم کنید تا گلدان‌های سبز و شاداب داشته باشید.

سؤالات متداول

دلیل بی‌حال شدن گل گندمی چیست؟

نیاز آبی گل گندمی زیاد است و در صورت نرسیدن آب کافی برگ‌های گیاه بی‌حال و پژمرده می‌شوند. البته آبیاری بیش از اندازه نیز باعث پوسیدگی و زردشدن گیاه می‌شوند. گل گندمی را باتوجه‌به نیاز آبی گیاه آبیاری کنید.

آیا گل گندمی از راه برگ تکثیر می شود؟

تکثیر گیاه گل گندمی از راه برگ امکان‌پذیر نیست. تکثیر گل گندمی از راه گیاهچه‌های متصل به گل گندمی مادر که دارای برگ و ریشه هستند به‌راحتی امکان‌پذیر است.

آیا می توان گل گندمی را فقط در آب نگهداری کرد؟

گیاهچه‌های گل گندمی به‌راحتی در آب ریشه زده و برای مدتی سرحال و شاداب رشد می‌کنند، اما آب به‌تنهایی نیاز‌های گل کندمی را برآورده نمی‌کند. توصیه شده که گیاه را برای رشد بهتر به خاک منتقل کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.